На боротьбу з COVID-19 на Прикарпатті витратили 360 мільйонів


360 мільйонів гривень витратили з бюджету на медичні заклади Івано-Франківської області для боротьби із коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє громадська організація "Антикорупційний штаб".

Найбільше витратив обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 56 мільйонів гривень. Найдорожчою закупівлею є 19 реанімобілів типу В на суму 19,6 мільйона гривень, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне Карпати.

Перевірити ці цифри, а також інші медичні закупівлі міст та сіл Івано-Франківщини можна через чат-бот "Медсестра Іванка", який запустила ГО "Антикорупційний штаб". Завдяки цьому чату українці зможуть самостійно виявити корупцію у медичних закладах. Чат-бот надає інформацію про тендери та кількість витрачених грошей, які спрямовували на боротьбу з COVID-19.

"Щодня лікарні витрачають мільйони гривень на медичні товари і послуги для боротьби з COVID-19. Часто ці кошти витрачаються неефективно, або ж хворі не отримують безкоштовне лікування, за яке держава вже заплатила. Тому якщо лікарі стверджують, що в медзакладі немає необхідних ліків чи масок – кожен може перевірити цю інформацію через чат-бот і поскаржитися на корупцію", - сказав виконавчий директор ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик.

Чат-бот "Медсестра Іванка" дозволяє підписатися на будь-яку лікарню та отримувати оновлення щодо її закупівель. Прикарпатці зможуть залишати скарги чи повідомлення про корупцію в лікарні. Також у чаті є інформація про статистику захворюваності на коронавірусну інфекцію. Крім того, у чаті можна дізнатися про товари, які закуповують лікарні України та їхні ціни. Чат-бот оновлюється у режимі реального часу, охоплює всі міста та села України та є безкоштовним.

Перевірити закупівлі своєї лікарні можна у Telegram та Viber: viber://pa?chatURI=botdoctorivanka

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!