На Франківщині поліція вже зафіксувала два порушення через вибори


Загалом в області до поліції із заявами про порушення виборчого законодавства зверталися 53 рази. Про це інформує пресцентр Нацполіції.

За минулу добу поліцейські в Україні відкрили 8 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу. Всього упродовж доби до поліції надійшло 177 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. 

Найбільше повідомлень зафіксовано у Київській області – 101. Також 20 повідомлень – у Чернівецькій, 7 – у Донецькій, по 6 – у Закарпатській та Рівненській, по 5 – у Вінницькій, Одеській та Черкаській, по 3 – у Волинській, Дніпропетровській, Луганській та Кіровоградській, по 2 – в Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Херсонській, по 1 – у Полтавській та Сумській областях.

Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 1260 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом.

Водночас до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 108 кримінальних правопорушень. З них 57 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, а 51– з виборчим процесом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!