На Івано-Франківщині працівники психоневрологічного інтернату виступили проти директора


В Делятинському психоневрологічному інтернаті виник конфлікт між трудовим колективом і керівництвом установи. Працівники хочуть звільнити директора Іванну Довганюк і звинувачують її у «нелюдському поводженні».

Першими про звільнення Іванни Довганюк заговорила Народна Самооборона Надвірнянського району. У березні цього року на вимогу самооборонівців до інтернату приїхала комісія Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА. Під її контролем провели збори та таємне голосування, яке показало, що більшість працівників психоневрологічного інтернату «за» звільнення нинішнього керівника. Тож чиновники запропонували Іванні Довганюк звільнитися за власним бажанням та запропонували інше місце роботи. Проте вона відмовилася і заперечила усі звинувачення колективу.

За роки керівництва Делятинським психоневрологічним інтернатом Іванна Довганюк не отримала жодного дисциплінарного стягнення, порушень не зафіксовано, а перевірка спеціалістів з облдержадміністрації показала, що протягом останніх років матеріально-технічний стан інтернату покращився. Проте скарги від трудового колективу установи і дальше продовжують надходити на  адресу Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА та обласної ради.

Представники трудового колективу з проханням підтримати їхню позицію звернулися до депутата Івано-Франківської обласної ради Володимира Грабовецького.

«До мене, як до депутата обласної ради звернулися працівники Делятинської школи інтернат. Причиною став конфлікт в колективі інтернату. Працівники просять підтримати на найближчій сесії обласної ради рішення про дострокове розірвання контракту з директором Іванною Довганюк. Ініціювати таке рішення може голова обласної ради, голова облдержадміністрації або профільна депутатська комісія. Я, в свою чергу, як представник громади, буду підтримувати рішення більшості колективу», - пояснив Володимир Грабовецький.

Наступна сесії Івано-Франківської обласної ради відбудеться 6 червня. Проте на швидке вирішення конфлікту у Делятинському психоневрологічному інтернаті сподіватися марно – відповідний проект рішення ще не підготовлений апаратом облради.