На Косівщині люди не випускали голову ОТГ з села, вимагаючи призначити "свого" старосту


Вчора, 25 листопада, мешканці Косівського району частково перекрили рух транспорту на автомобільній дорозі регіонального значення Р-24 сполученням «Татарів- Кам'янець-Подільський» у селі Яворів.

Прихильники Валерія Коцелівського, котрий програв вибори на голову ОТГ, намагались таким чином змусити новообраного голову Косівської ОТГ, щоб той призначив Коцелівського старостою села Яворів. 

Сьогодні Юрій Плосконос ще раз зустрівся з протестувальниками і пояснив, що не буде піддаватися на їх шантаж, повідомляє Бліц-Інфо.

На початку зустрічі присутній очільник Косівської РДА Петро Іванишин наголосив людям, що перекривати дорогу державного значення неприпустимо. Якщо є якісь питання, то для цього є новообраний голова ОТГ якому вони делегували свої повноваження і є сесія. Водночас за його словами, призначення старости має відбутися згідно з законом.

Своєю чергою новообраний голова Косівської ОТГ Юрій Плосконос розповів, що вчора мешканці взяли його в "заручники".

"Ви вважаєте нормальним запросити голову ОТГ на схід села і не випускати, доки не виконає те, чого ви хочете?", - запитав Плосконос у мешканців, втім відповіді так і не почув. 

Також очільник Косова обурився, чим винні були ті люди, які вчора три години змушені були стояти в заторі, бо хтось чогось там захотів.

"Ви не будете незаконними методами змушувати мене виконувати ваші "хотєлки". Демократія - це коли меншість підкоряється волі більшості. Більшість обрала мене головою ОТГ. Держава наділила мене як голову ОТГ певними повноваженнями. Стаття 54 Закону України "Про місцеве самоврядування" говорить, що старосту обирає відповідна сесія міської ради за поданням голови. Крапка. При цьому я можу слухати вашу думку, а можу не слухати. Це тільки моє управлінське рішення, адже мені потім з цими людьми працювати. Беріться за голову. Я вношу кандидатуру Копильчук Віти Петрівни, сесія затверджує і на наступний день беремося до роботи", - сказав Юрій Плосконос.

Голова ОТГ також пояснив, які саме претензії має до професійності Валерія Коцелівського і чому не хоче бачити його у своїй команді.

"Сільська рада за 5 років жодного разу не оголошувала конкурс на вивезення ТПВ, а санітарний стан населеного пункту - це пряма відповідальність голови. Також у Яворові збирається найменше податків з розрахунку на душу населення серед всіх населених пунктів ОТГ, приміром, в чотири рази менше як в сусідній Соколівці. Коли я озвучив цю проблему на зборах в селі, то Валерій Дмитрович заявив, що збір податків - це обов'язок податкової. І він не збирається ходити по селі заставляти реєструватись підприємців, бо це приведе до сварки з людьми. Кожен, хто хоче щось змінити в цій країні, чи районі, чи місті, чи селі повинен розуміти, що для досягнення результату доведеться і сваритись, і ворогів собі наживати. А з тими, хто цього не розуміє мені не по дорозі", - пояснює Юрій Плосконос.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!