На Косівщині збудують культурно-мистецький центр косівської кераміки


Нещодавно на Косівщині відбувся надзвичайно цікавий та важливий для району захід – презентовано проєкт «Будівництво культурно-мистецького центру «Дзбан» у селі Старий Косів Косівського району Івано-Франківської області».

Проєкт спрямований на збереження і розвиток нематеріальної культурної спадщини та, зокрема, косівської мальованої кераміки, що внесена до Національного переліку НКС України та до Репрезентативного списку НКС ЮНЕСКО. Про це пише пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Проєкт направлений на розвиток туристичної галузі, збереження культурної спадщини та економічного зростання регіону. Його реалізація сприятиме розвитку туристичної інфраструктури, залученню додаткових коштів в економіку регіону через інвестиції:

- збереження автентичних народних ремесел, зокрема косівської мальованої кераміки;

- розширення туристично-рекреаційної зони Косівщини;

- розвиток підприємництва;

- збільшення економічно-інвестиційної привабливості регіону.

Тому саме такі креативні проєкти необхідно реалізовувати на місцях локації народних традицій з метою збереження етнічних осередків культури та привернення уваги до них на світовому рівні.

Проєкт інноваційний, адже пропонується побудова унікальної і креативної споруди, яка не має аналогів, водночас у символічній формі «Дзбан» збережена традиція. Також у самій архітектурній формі дзбану продумано кілька цікавих локацій – мінікінотеатр, внутрішній відкритий балкон із виставковими нішами, гончарні майстерні та конференц-зали. Це сучасний заклад культури, що відповідатиме вимогам сьогодення і запитам молоді, туристів, творчої інтелігенції і широких верств населення загалом.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!