На Прикарпатті ДБР затримало посадовця ДСНС за одержання хабара


Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, затримали тимчасово виконуючого обов'язки начальника одного з відділів ДСНС Івано-Франківської області після одержання неправомірної вигоди ( ч.3 ст.368 КК України).

Про це Бліц-Інфо повідомили у пресслужбі ДБР. За попередньою інформацією, працівник ДСНС одержав 400 доларів США за не внесення об'єкту здійснення господарської діяльності до списку планових перевірок на 2021 рік, а також за сприяння в поданні і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, яка надається безкоштовно.

9 вересня 2020 року посадовця затримано після одержання неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції, процесуальне керівництво - прокуратура Івано-Франківської області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!