На Прикарпатті додатково розгорнуть 800 ліжок для хворих на COVID-19


600 ліжок в області та 200 - в Івано-Франківську планують розгорнути найближчим часом у медзакладах, щоб лікувати хворих чи з підозрою на COVID-19.

Про це Суспільному Карпати повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак.

"Працюємо над розгортанням додаткових місць. В Івано-Франківську до відкриття готують 200 ліжок, передбачаємо найближчим часом відкривати біля 600 місць в нашій області", - каже Володимир Дзьомбак. - Тисменицьку лікарню, яка день-два почала надавати допомогу нашим хворим, ми плануємо зробити монолікарнею, щоб всі 110 ліжок були зайняті хворими".

За його словами, ситуація з COVID-19 на Прикарпатті є критичною і складною через те, що протягом останніх кількох днів по понад 300 людей хворіє на коронавірус.

"28-го жовтня захворіло 349 пацієнтів, із них 143 були госпіталізовані у наші стаціонари, - розповідає Дзьомбак. - Якщо брати такі темпи захворюваності, то ми бачимо, що за десять днів практично буде заповнено 1 430 ліжок".

В опорних лікарнях, де лежать хворі на COVID-19, розгорнуто 1 851 ліжко. Тож заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації передбачає, що за десять днів ці медзаклади будуть заповнені пацієнтами.

Станом на 29 жовтня, в лікарнях Івано-Франківщини знаходиться 1 338 хворих чи підозрою на коронавірусну інфекцію. Це становить 72,3 %.

"Ми знаємо, якщо зайнятість ліжок буде понад 75 % більше п'яти днів, ми потрапляємо в червону зону. Небезпечно є те, що буде масове поступлення пацієнтів, і медицина технічно не буде справлятися за відсутності і кадрів, і місць", - застерігає Дзьомбак.

Також чиновник повідомив, що впродовж останнього тижня в області підвели кисень до 200 ліжок. Всього 50 % ліжкомісць забезпечені киснем.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!