На Прикарпатті перераховують бюлетені через скарги кандидатів та розбіжності в протоколах


В Івано-Франківській області на деяких дільницях бюлетені перераховують через неточності у виборчій документації та скарги кандидатів.

27 жовтня Яремчанська міська ТВК розпочала перерахунок бюлетенів. Зі слів членкині ТВК Галини Жигалюк, однією з причин для повторного підрахунку стала відсутність печаток ДВК на 50 бюлетенях, пише ОПОРА.

Також кандидати скаржились, що за них 100% голосували родичі, а в протоколі один-два голоси. Станом на 15:00 28 жовтня Яремчанська міська ТВК перераховувала бюлетені на першій дільниці із шести дільничних виборчих комісій.

Надвірнянська міська ТВК перерахувала бюлетені на двох із чотирьох дільниць, на яких будуть перераховувати голоси. Причиною повторного підрахунку бюлетенів на виборчих дільницях стали розбіжності у протоколах та пошкоджені пакети з протоколами.

Калуська міська ТВК провела повторний підрахунок на трьох ДВК. Найцікавішою була ситуація із дільницею у Калуші. Дільнична комісія привезла у ТВК не оригінали, а копії протоколів. Це комісія пояснила тим, що бланки оригіналів протоколів у них вкрали. ТВК відправила документи на уточнення. Коли члени ДВК приїхали вдруге, то в них були розходження у цифрах і тому ТВК прийняла рішення про повторний підрахунок. Крім того, коли відкрили пакет із виборчою документацією, виявили, що невикористані бюлетені були незапакованими.

Частина 9 статті 254 Виборчого кодексу визначає, що за наявності заяв або скарг, підтверджених відповідно оформленими актами, складеними кандидатами у депутати, кандидатами на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довіреними особами, уповноваженими особами організацій партій, офіційними спостерігачами, виборцями, про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та/або підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, що ставлять під сумнів результати підрахунку голосів виборців на цій виборчій дільниці, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!