На Прикарпатті майже пів сотні хворих на Covid-19 підключені до ШВЛ


На Прикарпатті щоденно зростає кількість хворих на коронавірус.

Упродовж минулої доби недугу виявлено у 325 жителів області, зокрема, й у 12 дітей шкільного віку. Найбільше інфікованих в Івано-Франківську, Коломийському, Тисменицькому та Тлумацькому районах.

За словами головного санітарного лікаря Івано-Франківщини Руслана Савчука, на сьогодні 104 пацієнти перебувають у реанімаційних відділеннях, 48 приєднані до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Зайнятість ліжкомісць у закладах охорони здоров’я складає 64 відсотки. Смертність коливається на рівні 2,2 відсотка. 754 ліжка (41%) забезпечено подачею кисню. Невдовзі заплановано проведення кисневих магістралей ще до 120 ліжок.

«Оскільки ситуація із поширенням коронавірусу є вкрай складною, пріоритетним завданням для області залишається забезпечення подачі кисню до ліжок, на яких перебувають хворі на коронавірус, - наголосив під час наради з керівниками структурних підрозділів ОДА та головами РДА голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. – Потреба у великій кількості ліжок із киснем – це виклик для всієї галузі охорони здоров’я області і ми зобов’язані його прийняти та забезпечити хворих усім необхідним. Окрім того, це є також головним дорученням Президента України Володимира Зеленського».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!