На Прикарпатті не зареєстровано жодного випадку коронавірусу


Свіжі дані щодо коронавірусу на оперативній нараді розповіла начальниця Управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко.

За словами Бойко, наразі коронавірус поширений уже на всіх континентах. Але до літа будемо мати значне зниження передачі інфекції.

Він, як і грип, має багато безсимптомних перебігів або легких форм. Коронавірус в 80% випадків нагадує звичайний грип. І лише 15% потребують інфекційного лікування. 5% випадків захворювання коронавірусом перебігає у важкій формі. Смертність становить 3%. Зазвичай на важкі форми хворіють лікарі, люди старшого віку та люди з хронічними захворюваннями.

Наразі зафіксовано 11789 випадків захворювання у Європі, 3,3% із них закінчилося смертю. Найбільше хворіють в Італії, Німеччині та Франції. В Україні надійшло 37 звернень з підозрою на коронавірус, але підтвердився лише один випадок.

"Станом на сьогодні у області та місті госпіталізованих на коронавірус немає",- зауважила Бойко.

В Івано-Франківську щоденно моніторяться звернення до поліклінік з приводу ГРВІ та відсутності дітей у школах та дошкільних навчальних закладів. Необхідності обмеження масових заходів немає.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: