На Прикарпатті садитимуть дерева у пам'ять загиблих на війні


Вже третій рік поспіль на території Центру творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку "Бережниця", що на Прикарпатті, 16-го жовтня садитимуть дерева в пам'ять загиблих за Україну у російсько-українській війні. Про це повідомила засновниця БФ "Творча криївка" Віталіна Маслова.

"Цього року важче організувати фестиваль "Сад пам'яті". Карантинні обмеження і епідемія дуже змінюють всі наші плани, тому це буде не зовсім звичний для нас формат, - розповідає Віталіна Маслова. - Довелося розділити дві події в часі (висадження саду та перегляд фільмів -ред.). Садячи дерева, ми зберігаємо спогади про людей, які загинули у війні на Донбасі. Ми садимо іменні дерева за конкретних загиблих".

Долучаються до акції люди з усієї України. Вони приїжджають, привозять саджанці, самі обираючи дерево, яке б хотіли посадити в пам'ять побратима, чоловіка, товариша чи сина. За два роки було висаджено 42 дерева і лише два не прижилися - гінкго і дуб, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

У "Саду пам'яті" ростуть ясен, дуб, каштан, туї, кедри, є кілька тисів, персик горіхи, слива. Цього року хочуть посадити яблуню.

"Ми оголосили, що дуже чекаємо волонтерів, які нам допоможуть доглядати за висадженим садом, бо дерева потребують догляду. Нам треба підготувати деревця до зими, захистити від гризунів", - каже волонтерка Віталіна Маслова.

У планах організаторів 16-го жовтня - впродовж дня садити дерева. Також відбудеться панахида за загиблими, яку відслужить місцевий священник, і святковий обід.

Друга частина фестивалю "Сад пам'яті" - показ фільмів - відбудеться орієнтовно 6-8 листопада онлайн, а також будуть прямі ефірі на телебаченні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!