На Прикарпатті волонтери висадять майже сорок тисяч дерев


Сьогодні, 17 жовтня волонтери екоцентру DZIN SPACE та ГО «Над системою» зібралися для спільної акції – висаджування дерев

Один із ініціаторів акції – одесит Алекс Федоров. Разом із колегою Едуардом Ясавеевим на вершині гори біля Кривопільського перевалу (межа між Ворохтою та Верховинським районом) вони заснували фестивально-освітній екоцентр DZIN SPACE. Табір працює другий рік. Провели вже перший фестиваль EсstatiсDanceFest, який відвідали понад 150 гостей із 20 країн світу. А загалом табір відвідало понад 1000 туристів. Це велика користь для місуцевих мешканців, бо можуть реалізувати власну продукцію та послуги, пише Бліц-Інфо з посиланням на Голос України.

«Табір на вершині гори поблизу села Кривопілля будуємо силами волонтерів із різних куточків світу. Приміром, зараз у ньому перебуває молодь із Австралії, Туреччини. Сьогодні запускаємо проект «Еко-2020» із озеленення. На 7 га землі маємо намір висадити майже біля 40 тисяч дерев. Нас підтримує міжнародний фонд «Відродження». Збираємо гроші на краудфандинговій платформі «Спільнокошт» і тісно співпрацюємо з міжнародною організацією «Глобал Ековіледж Нетворк». Маємо на меті організацію різних освітніх проєктів та заходів, спрямованих на розвиток людини, екології в регіоні, країні та світі загалом. Досліджуємо різні екотехнології, які доможуть жити в гармонії із природою», – розповів Алекс Федоров.

До проєкту долучилися волонтери ГО «Над системою» із Коломиї. Її голова Павло Григорук повідомив, що мають спільні наміри поліпшити місцеву екологію, дати молоді нове бачення своєї ролі в житті. Діяльність DzinSpace вже зіграла свою роль у розвитку регіону. Адже мають спільні цілі, дуже співзвучні і близькі місцевим жителям.

Павло Григорук усіляко пропагує свої ідеї на різних платформах. Зокрема розповів про молодіжні проекти учасникам прес-туру, що його організували цими днями Асоціація судновласників України та Гільдія власкорів Одеси із міжнародного співробітництва

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!