На Прикарпатті вже склали понад пів сотні адмінпротоколів за порушення агітації


З початку виборчої кампанії до поліції Прикарпаття надійшло 127 повідомлень від громадян щодо ймовірного порушення виборчого законодавства.

Станом на 22 жовтня, поліцейські Івано-Франківщини склали 47 адміністративних протоколів, які уже направлені поліцейськими до суду. Кримінальних проваджень на території області не зареєстровано.

Адміністративні порушення пов’язані з:

- порушеннями виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації (29 протоколів),

- порушеннями обмежень щодо ведення передвиборної агітації (7 протоколів);

- порушеннями порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях (12 протоколів);

- порушеннями порядку ведення передвиборної агітації, з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів (1 протокол).

Поліцейські Івано-Франківщини закликають всіх учасників виборчого процесу дотримуватися норм Закону та нагадує – порушення виборчого законодавства є неприпустимим та передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

Поліція Івано-Франківщини нагадує про відповідальність за порушення виборчого законодавства і закликає всіх причетних – кандидатів, працівників виборчих комісій, виборців, – бути свідомими та сприяти проведенню чесних виборів.

Усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час місцевих виборів, поліцейські закликають звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції регіону або повідомляти про це на оперативну лінію «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!