На Прикарпатті держінспекція з питань праці змусила підприємство виплатити понад 400 тисяч заборгованості по зарплаті


Під час планової перевірки інспекторами Територіальної державної інспекції з питань праці в області ТОВ «Гуцульське подвір'я» (Коломийський район) була виявлена заборгованість із виплати заробітної плати працівникам (443,8 тис.грн., в т.ч. уже звільненим 96,2 тис.грн.; за квітень- грудень 2012 року в сумі 402,6 тис.грн., за січень 2013 року-41,2 тис.грн.). Заборгованість 49-ти працівникам погашено , стверджує начальник Територіальної державної інспекції з питань праці в області Ольга Ткачівська

Перевіркою були виявлені й інші порушення вимог трудового законодавства, в т.ч. виплату заробітної плати не впершочерговому порядку.

Складено протокол про адміністративну відповідальність за ч.1 ст.41 КУпАП та направлено на розгляд суду. Матеріали перевірки щодо виплати заробітної плати впершочерговому порядку були передані до Коломийського РВ УМВС України в області за ознаками ст.175 КК України.

Для усунення виявлених порушень керівнику ТОВ «Гуцульське подвір'я» було видано припис, яким його зобов’язано дотримуватись вимог трудового законодавства.