На Прикарпатті італійці займуться розсолами Домбровського кар'єру


Італійська компанія «VOMM» презентувала на Прикарпатті проект «Відновлення Домбровського кар’єру в промисловій зоні міста Калуша».

На зустрічі з владою Прикарпаття іноземці розповіли: у їхніх намірах – використання розсолів Домбровського кар’єру в якості сировини для виробництва калійних добрив. Окрім промислової складової, яка в результаті впливатиме на вирішення екологічних проблем регіону, у проекті прописані й вигоди для розвитку сільськогосподарської і туристичної галузей, що на сьогоднішній день є пріоритетними в області.

Зокрема, йдеться про збір і переробку біомаси, а також створення штучного озера і вивчення лікувальних властивостей калуських розсолів.

«Ми плануємо використати унікальну технологію, першим етапом якої є встановлення модульної установки, яка дозволить переробляти в середньому 316 тисяч тонн розсолів на рік і отримати близько 100 тисяч тонн продукту, - зазначив менеджер проекту Рікардо Перес Джіл. -  Нам потрібно створювати промисловий комплекс, а як наслідки подальшої роботи – сільськогосподарський і туристичний комплекси».

Визначаючи обсяги першочергових робіт у цьому плані, представники італійської компанії наголошували на необхідності підготовки території у 10 гектарів для зберігання розсолів, проведення реконструкції робочих приміщень та основних комунікацій для здійснення переробки, облаштування залізничної ділянки.

Найближчим часом компанія «VOMM» має розробити детальний бізнес-план реалізації презентованого проекту.