На Прикарпатті компетентні органи збирають інформацію про активістів Болехова, що перекрили трасу міжнародного значення


Ще не дочекавшись чергових обіцянок Прикарпатських чиновників, мешканці міста Болехів, вже довідались, що про них відповідні компетентні органи збирають інформацію. Зацікавились саме тими, хто зважився на протест шляхом блокування дороги міжнародного значення «Чернівці-Стрий-Мамалига» та підписав петицію з цілком законними вимогами: відремонтувати дороги й очисні споруди шкірзаводів, які буквально душать жителів міста.

Про це представники ГО «Воля!» повідомили кореспондента Бліц-Інфо.

Нагадаємо, нещодавно жителі прикарпатського містечка Болехів на цілий день перекрили трасу міжнародного значення «Чернівці-Стрий-Мамалига». Їхні основні вимоги - закрити шкіряні заводи, через роботу яких нічим дихати, та відремонтувати місцеві дороги.

За словами мешканців міста, гірших доріг як в Болехові немає. Йдеться не тільки про центральну, яка пересікає місто з півдня на північ, але й бічні, зокрема на вул. Євгена Коновальця на ремонт проїжджої частини витратили протягом останніх років значні кошти – 2008 рік 870 тис. грн., через рік ще  мільйон, а віз, як кажуть, і нині там. Ні пройти, ні проїхати.

Міський голова Болехова, Зенон Макота намагався пояснити людям проблеми з затриманням коштів в Держказначействі, та хтось розумів, а комусь накипіло так, що крім себе нікого не слухав, не вірив документам і аргументам.

Друга вимога протестувальників стосувалась «Шкіряника», підприємства, контрольний пакет акцій якого належить громадянам Італії. Вже протягом багатьох років жителі мікрорайону скаржаться на недостатню очистку стоків і твердих відходів, які виділяють такий сморід, що дихати нічим. 

Діти хворіють, кількість онкохворих росте, - обурюються жінки, - а обласна влада задурює нас обіцянками й відписками.