На Прикарпатті розпочато обговорення Угоди про розподіл вуглеводнів


Анонс

На розгляд обласної ради поступив текст Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

З метою професійного, об`єктивного та всебічного розгляду цього питання розпорядженням голови обласної ради Василем Скрипничуком була створена спеціальна робоча група, куди увійшли спеціалісти з різних галузей: правники, екологи, геологи, економісти, журналісти, народні депутати та депутати обласної ради, загалом 50 осіб.

Під час першого засідання учасники зуміли визначитися із форматом роботи, окреслити проблематику та механізм внесення пропозицій для їхньої подальшої систематизації. Так, зокрема, було вирішено протягом наступних семи днів детально ознайомитися із текстом Угоди і подати свої пропозиції для узагальнення. Наступним кроком стане узагальнення усіх пропозицій, що поступили від учасників круглого столу. Під час другого засідання робочої групи (28 липня) планується детальне постатейне обговорення пунктів Угоди.

Таким чином, до чергової сесії Івано-Франківської обласної ради, що відбудеться 23 серпня, планується повністю проаналізувати Угоду. Крім цього буде напрацьований зведений список пропозицій до Угоди, що буде направлений Кабінету Міністрів і міститиме усі зауваження, з якими виступає робоча група. Це дасть змогу під час сесії депутатам Івано-Франківської обласної ради мати цілісну картину, яка стане основою для того, погоджувати чи не погоджувати Угоду про розподіл вуглеводнів на Івано-Франківщині.