На Прикарпатті заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь провів прийом громадян


Сьогодні на Прикарпатті з візитом перебуває заступник Міністра внутрішніх справ України - керівник апарату Сергій Лекарь.

Як повідомив кореспондент «Бліц-Інфо», приїзд пов’язаний  з недавніми врадіївськими подіями.

«Президент України Віктор Янукович та Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко прийняли рішення відправити нас в регіони, щоб вислухати скарги щодо роботи правоохоронців на місцях», - пояснив Сергій Лекарь.

Першим запланованим заходом Лекаря став прийом громадян у Надвірнянському районному відділі міліції.

З пропозиціями та зауваженнями до столичного гостя звернулись голови сільських рад району, депутат райради, адвокат, тренер місцевої спортивної секції, представники Надвірнянської районної адміністрації.

Зокрема, селищний голова Делятина Михайло Косило звернувся з пропозицією відновити патрулювання міліції в нічний час у Надвірнянському районі, та в підпорядкованому йому селі .

«Враховуючи кількість жителів, що припадає на одного дільничного інспектора, то він не в змозі оперативно реагувати на всі кримінальні порушення. Відстань від райвідділу до нашого села – 15 км. За таких обставин оперативникам навіть складно зреагувати на злочин по «гарячих слідах». Якщо б Надвірнянський райвідділ міліції за підтримки міністерства пішли нам на зустріч і відновили патруль, то кількість злочинів значно б зменшилась та покращилась криміногенна ситуація. Натомість готовий запропонувати підтримку сільської ради щодо бензину», - зауважив Михайло Косило.

Зі схожими пропозиціями виступили і інші присутні. Селищний голова Ланчина Михайло Іванюк також говорив у потребі нічного патруля в селі, збільшення кількості дільничних інспекторів в районі.

Натомість тренер спортивної секції з дзюдо та самбо Євген Боднарук разом із трьома своїми вихованцями прийшов подякувати очільнику прикарпатських міліціонерів Олегу Сало за матеріальну підтримку спортсменів. Також попросив, щоб правоохоронці частіше проводили виховні бесіди з дітьми, роз’яснювали наслідки від вчинених злочинів.

Крім того, зайшла мова про потреби матеріально-технічного забезпечення дільничних інспекторів, слідчих, патрульних.

Сергій Лекарь пообіцяв, що всі пропозиції та зауваження будуть розглянути в МВС. Також зауважив, що розраховував почути більше скарг від пересічних громадян на працівників міліції.

«Всі говорять, що в Україні показник довіри до правоохоронних органів надзвичайно низький, та коли є можливість вказати конкретно на недоліки, факти – їх не озвучують. До прикладу, у зв’язку з врадіївськими подіями, МВС відкрило пункт прийому скарг та заяв від громадян на міліціонерів протягом дня у Врадіївці, потім на Хрещатику. Приймали їх також через різні способи зв’язку, зокрема Інтернет. Кількість поданих заяв не перевищила 20, причому всі скарги стосувались подій 5-10 річної давнини, а не останніх років», - зауважив Сергій Іванович.