Найбільше українців експлуатують у Росії


Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України: 84% постраждалих осіб, які звернулись до Міжнародної організації з міграції, повернулись сааме з цієї країни.

Про це під час презентації соціальних роликів «Не продавай себе!» щодо протидії торгівлі людьми розповіла виконавчий директор «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталія Козакевич, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

«З країн Європейського Союзу повернулись 13% постраждалих осіб. Вони потрапили у рабство у Польщі, Німеччині чи Словаччині. Більшість людей постраждали від трудової експлуатації. Це близько 88%. Основними галузями цього виду експлуатації є будівництво, сільське господарство, виробництво та сфера послуг. Зазвичай, це молоді люди до 35 років, які мають вищу або технічну освіту. До слова, зараз понад 50% жертв походять з обласних центрів, що відображає загальне погіршення економічної ситуації в Україні», - зауважила пані Наталія.

За словами Козакевич, вербування у більшості випадків відбулось на місцевому рівні через особистий контакт, місцеві газети чи Інтернет.

«Відомі також випадки вербування у країнах призначення, де злочинці знаходять людей на вокзалах після прибуття або на ринках. До слова, нам відомі випадки коли людину вербувала її добра знайома чи навіть родичка. Так, досі невідома доля жінки, що поїхала закордон за запрошенням колишньої братової. Тож, у всіх випадках треба дуже добре подумати і все зважити, ніж вірити на слово», - каже директор Карітасу.

До слова, трапляются випадки, коли жертви трудувої експлутації знову потрапляють на гачок вербувальників. У більшості випадків - це чоловіки, що направляються на заробітки до Росії.

До теми: В Івано-Франківську презентували серію соціальних роликів «Не продавай себе!»