Найпроблемнішою територією по неконтрольованому розповсюдженні борщівника Сосновського є с. Крихівці


Управлінням з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради у щоденному режимі здійснюється моніторинг щодо розповсюдження і покосу бур’янів та самонасаджень борщівника Сосновського на території всієї міської ради.

Зокрема, у місцях його попереднього виявлення, - а це береги річки Бистриці Надвірнянської в районі вул. В. Івасюка, мікрорайону «Каскад», с. Вовчинець, с. Угорники, с. Микитинці, с. Хриплин борщівника не виявлено.

Найпроблемнішою територією по неконтрольованому розповсюдженні борщівника Сосновського є с. Крихівці.

За коштами Крихівецької сільської ради силами комунального підприємства «Крихівці сільекобуд» скошено понад 11 га. бур’янів та борщівника Сосновського. На інформаційних стендах села розміщені оголошення про вимогу до власників земельних ділянок очистити свої ділянки від всякого роду бур’янів та борщівника. Власникам земельних ділянок направлено 125 листів з відповідною вимогою щодо приведення їх у належний санітарний порядок. Із 125 власників земельних ділянок 47 господарів не виконали законну вимогу сільської ради, їм направлено приписи із повторною вимогою здійснити покіс борщівника Сосновського. Крихівецьким сільським головою надіслано лист до Державної інспекції сільського господарства в області зі списком нерадивих власників земельних ділянок для прийняття заходів впливу на них згідно чинного законодавства.

До роз’яснювальної роботи по боротьбі із борщівником Сосновського серед населення с. Крихівці залучено депутатів сільської ради та активістів села.