Немає грошей. У Франківську двір будинку не ремонтують з 1973 року


16 дворів із 42-х запланованих відремонтували цьогоріч в Івано-Франківську. Проте є подвір'я, ремонту в яких найближчими роками очікувати не варто.

Наталія Мельникович проживає на вулиці Коновальця, 34. Її будинок побудований у 1973-му році. Жінка розповідає, що через ями, які є по всьому двору, неможливо пройти до будинку, особливо після дощу, пише Суспільне.

"За 47 років жодного разу не ремонтували. Скільки говорила з головою, ніхто слухати не хоче. Казали, що вже грейдером заїдьте – вирівняйте, ми дамо гроші, зробіть щось. Ніхто нічого не хоче", - розповідає Наталія Мельникович.

Жінка каже, що разом з чоловіком збирали підписи за ремонт двору, але усе безрезультатно.

Немає грошей. У Франківську двір будинку не ремонтують з 1973 року

Юрій Савульян живе у сусідньому із Наталією Мельникович будинку на вулиці Коновальця, 36. Каже, що жодного ремонту двору тут не було.

"Я жодного разу не бачив тут ремонту. Ви бачите? Ну який тут ремонт може бути. Дружина зверталася в минулому році, коли був прямий ефір з мером. Він відповів, що на це незакладені кошти. Ніхто палець об палець не вдарив і не зробив, а квартплату плати. А куди ці гроші йдуть? А незрозуміло, куди вони йдуть", - каже Юрій Савульян.

Немає грошей. У Франківську двір будинку не ремонтують з 1973 року

Ремонт цього двору, за словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, у поточному році не передбачено.

"Є міський бюджет – це ті кошти, які ми можемо потратити на роботи. Відповідно є певна пріоритетність і є чітко визначено, що ми будемо робити у 2020-му році, а що відкладаємо на наступні роки. Кошти - єдина причина, чого щось десь не робиться", - повідомив Михайло Смушак.

Всього цього року, каже Михайло Смушак, було заплановано ремонт на 42-х об’єктах, на 16-ти із них – вже завершили роботи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!