Обласний пластовий вишкільний центр створять на Прикарпатті


Рішення про створення в області Пластового вишкільного центру прийняли під час сесії Івано-Франківської облради.

Як зазначив директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович, в області пропонується створити Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Для цього необхідно внести зміни до програми «Розвиток пластового руху Прикарпаття» та створити відповідне комунальне підприємство обласної ради, пише Бліц-Інфо.

На фінансову підтримку Центру в 2021 році з обласного бюджету планують виділити 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

Втім, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич вніс пропозицію перейменувати майбутній заклад в «Обласний пластовий вишкільний центр»

«До мене звернулися пластуни з проханням розширити програму розвитку пластового руху та передбачити функціонування обласного вишкільного центру. Тож я ініціював створення «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Але я не взяв до уваги, що у рамках реформи таку назву отримають чи не всі заклади позашкільної освіти. І пластовий центр між ними просто загубиться. Натомість вже в трьох областях як комунальні підприємства існують обласні пластові ви шкільні центру. Тому, порадившись з пластунами, ми вирішили перебрати цей назву», - зауважив голова Івано-Франківської обласної ради.

Відтак, за створення центру проголосувало 57 депутатів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!