Очільник ОДА Михайло Вишиванюк відправив ще одного начальника «займатися улюбленою справою»


6 серпня , на засіданні колегії голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк викликав на трибуну в. о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в області Юрія Петрицю.

«Розкажіть, як ви захищаєте права нашого споживача», - наказав губернатор, пише "Галицький кореспондент".

Петриця доповів, що протягом першого півріччя  працівники інспекції провели 179 перевірок суб’єктів господарювання. Виявили факти обману споживачів, порушення продажу товарів тощо. Інспектори відібрали 54 взірці товарів на дослідження і виявили, що у трьох магазинах не відповідає якості чернігівська горілка, забракували хмельницький твердий сир та рівненське вершкове масло. За виявлені порушення інспекція з питань  захисту прав споживачів наклала на підприємців штрафи у розмірі від 800 до 1000 гривень.

Втім на конкретне запитання підприємця із залу Петриця відповісти не зміг. «Яке ви маєте право пред’являти мені претензії щодо якості продуктів якості, якщо в мене є сертифікат, що підтверджує цю якість», - спиталася представниця ТМ «Торговий дім».

Після доповіді в. о. начальника інспекції з питань  захисту прав споживачів в області, Михайло Вишиванюк порадив йому їхати додому і займатися улюбленою справою. «Ми винесемо сьогодні рішення, що ваша робота незадовільна і ви не відповідаєте займаній посаді», - сказав Вишиванюк.Нову кандидатуру на цю посаду, за дорученням губернатора, повинен знайти заступник голови ІФ ОДА Ігор Зварич.