Очільники Прикарпаття з нагоди свята привітали вояків УПА


Вітаємо Вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та 72-ою річницею створення Української Повстанської Армії!

У день Святої Покрови ми вшановуємо українське лицарство, яке впродовж усієї історії нашого народу захищало свою землю від загарбників.

14 жовтня був святковим днем для  Українського козацтва, Українських Січових Стрільців.  У цей день 72 роки тому було створено нескорену Українську Повстанську Армію – непереможну, нескорену і одну з найжертовніших армій XX століття.

Вас, дорогі учасники  визвольних змагань, не зламали ні тривалі роки виснажливої боротьби, ні сталінські репресії. У найважчі часи Ви залишалися під покровом і захистом Пресвятої Богородиці, брали сили з невичерпної криниці – Української національної ідеї. Здоров’я Вам, наснаги і Божого благословення на многії і благії літа!

Під омофором Пресвятої Богородиці на барикадах зимового Києва відстоювали наш вибір Герої Небесної Сотні і відстоюють у ці хвилини територіальну цілісність України військові у неоголошеній війні на Сході нашої Держави.

У цей день ми звертаємося у своїх думках до тих, хто поклав на вівтар нашої незалежності найдорожче - власне життя, ми вшановуємо всіх, хто в різні часи боровся за примноження слави рідної землі та наближення її незалежності.

Роль і значення цього свята важко переоцінити. І поки законотворці  вирішуватимуть, який день визнавати Днем Українського війська, за них це уже зробив український народ та наша історія.

Зі святом!

Слава Україні!

Героям слава!

 

 Голова обласної                                                Голова
 державної
 адміністрації                                    обласної ради
 Олег Гончарук                                                    Василь Скрипничук