Олександр Сич: Для успіху у будь-якій справі спершу треба набратися досвіду


Скільки потрібно часу депутату-новачку, аби розібратися в роботі місцевого самоврядування? Таке запитання поставили голові Івано-Франківської обласної ради, заступнику ВО «Свобода» з ідеологічних питань Олександру Сичу в студії ОТБ Галичина.

Як відзначив свободівець, будь-яку реформу теоретично можуть намалювати в Києві. Але її реалізація залежить від толкових людей на місці та від їхнього бажання змінити ситуацію.

«Не можна нічого зробити, якщо ти формально відсиджуєш на роботі. Треба горіти проблемами, горіти інтересами мешканців свого краю. Що ж стосується тогорічного тренду “нових облич”, то вважаю його дуже небезпечним. Беручись до будь-якої справи, людина має володіти теоретичними та практичними знаннями. Що означає “давайте набере з вулиці нових людей і вони по-новому” будуть управляти державою? Ну візьміть на свою посаду людину з вулиці і подивіться, що вийде. Він зможе ось так просто виконувати добре роботу? Ні. Ми погоджуємося, що писати музику чи книжки можуть тільки люди з відповідним талантом. То чому не згідні щодо управління краєм, державою теж потрібен талант? А якщо до таланту ще долучити теоретичні знання та практичний досвід, то ця людина неоціненна. Бо ми вже бачимо, як накерували люди з вулиці. Ситуація й так достатньо складна, а її ускладнюють ще й ті недорікуваті люди, які минулого року пройшли до Верховної Ради України. Тому від того, наскільки освічених та досвідчених люди оберуть до органів влади, настільки їм добре, чи погано буде жити», – впевнений Олександр Сич.

Відтак, націоналіст впевнений, що для успішної роботи у будь-якій галузі потрібно пройти певні щаблі. І почати зверху не вийде.

«Мені довелося працювати у Кабміні, коли я керував людьми, які до того ані дня навіть двома-трьома людьми не керували. І це був повний абсурд. Натомість людина, яка, до прикладу, кілька років попрацювала вчителем, а потім директором, то вона може сказати, що знає систему освіти і розуміє її проблеми. Якщо ми говоримо про місцеве самоврядування, то перед тим, як піти в депутати людина попрацювати у громадській діяльності. А перед тим, як просуватися трохи вище, бажано почати з рівня сільської ради, ОТГ, чи районної . Потрібно просто просувати по щабелькам та добросовісно робити свою роботу», – впевнений Олександр Сич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!