Олександр Сич: «Режим хоче через провокаторів-тітушок нагнітати ситуацію до кровопролиття, щоб були підстави для оголошення надзвичайного стану»


В Україні тривають протестні акції, вже другий день вони є повністю мирними, проте, люди пам’ятають про жорстокий розгін «Євромайдану» в столиці і готові до нових провокацій та силових дій влади, так само як і готові до останнього відстоювати свої вимоги.

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич, під час телефонної розмови з кореспондентом «Бліц-Інфо» оцінив  дії влади як повну розгубленість.

- Дійсно, дії влади нагадують повну розгубленість, тому що, якби це була не розгубленість, то Президент України, який себе називав батьком нації, оперативно  пояснив би людям чому «Беркут» жорстоко побив його умовно кажучи дітей, а дітей в прямому розуміння цього слова і в оберненому має захищати  «батько нації». Раз він цього не зробив, то він просто розгублений.

- Як оцінюєте дії влади і мітингувальників?

- Так як миттєвої реакції ні Кабінету Міністрів, ні силового відомства не було, я вважаю, що їхні дії  розгублені. Зрозуміло, що це навіть не «режим Кучми», це значно жорсткіший і жорстокіший режим. Просто так владу цей «режим» віддавати не буде, але не зважаючи на це, ситуація яка склалася означає, що він розгублений та слабкий , бо якби був сильний то миттєво зреагував би. Питання лише часу повалення режиму, що залежить від сконцентрованості енергії людей та її ефективного , дисциплінованого і цілеспрямованого використання. Якщо  це все робитиметься грамотно, то цей режим просто впаде.

- Як оцінюєте дії опозиції і її лідерів?

- Зараз відбувається не що інше як глобальний політичний процесс – революційна ситуація в результаті якої, вирішується доля країни. Якщо цей процесс –це революція і політика ,а політика з грецької – це мистецтво управління державою і суспільством, то тут треба наголосити на слові мистецтво – це дуже розумна стратегія і тактика, не тільки самого себе, а й ворога. Треба вміти розгадувати  його дії. На разі можна кваліфікувати  дії опозиції  і її лідерів, як такі що є мудрі, бо вони зразу розгадали тактику ворога: режим хоче через провокаторів-тітушок нагнітати ситуацію до кровопролиття щоб  були підстави для оголошення надзвичайного стану.

- Які, на Вашу думку, настрої планують на «Євромайдані»?

- На разі минувся оксамитовий етап, сьогоднішньої європейської революції. Оксамитовий етап був мирний , спокійний, пісенно-танцювальний , в якому було найбільше молоді і на якому  спеціально за технологією банкової була вкинута провокація – «євромайдан без політики».  Як політичний процесс може відбуватись без політики і професійних політиків? Це теж саме, що процесс хірургічного втручання відбувається без хірурга. Суть була в чому? Янукович, ще за два тижні до Саміту, знав, що він не буде підписувати Угоду, а у відповідь на це буде суспільне збурення, яке хотіли спрямувати у відповідне русло, а тому і була вкинута дезінформація, що євромайдан без політики і без політиків, аби відсепарувати політичний процесс, а сааме, громадські організації від політичних партій і вчергове розколоти суспільство ще по одній ознаці, бо в нас є схід-захід, є різні конфесії, є міжпартійні ідеологічні  різниці, хотіли ще розділити громадянське суспільство між інституціями громадських організацій і партій. Частково це на жаль вдалося, тому цей етап закінчився кровопролиттям , тепер почався етап жорсткого протистояння, от на цьому етапі жорсткого протистояння «Євромайдан» нагадує політичне збурення 2004 року, це «Євромайдан» всієї країни, всіх вікових групп, всіх суспільних станів.