Олімпіада-2022 на Прикарпатті дасть ріст політичному та спортивному іміджу України


У листопаді представники держави подадуть Міжнародному олімпійському комітету декларацію про намір України кандидувати на право проведення Зимової Олімпіади-2022, а у березні 2014 року направлять до МОК відповідний заявковий документ.

 

До проведення Зимових Олімпійських ігор-2022 року прагнуть долучитися Івано-Франківська область і Закарпатська, які мають унікальні не тільки для України гірські схили, що відповідають міжнародним FIS пунктам з гірськолижного спорту, зазначає експерт, член Асоціації спортивних журналістів України Володимир Тарасюк. 

За його словами, Зимова Олімпіада -2022 - це величезна перспектива для України, яка може забезпечити сучасну спортивну базу, транспортну та туристичну інфраструктуру і нові робочі місця. Водночас зросте спортивний і політичний імідж західних регіонів й держави в цілому. По-друге, Україна отримає сучасну спортивну базу і вітчизняним атлетам не доведеться стільки їздити на збори за кордон і постійно витрачати на такі заходи валюту. Також на збори до України зможуть приїжджати спортсмени інших країн, у першу чергу тих, де немає такої сучасної бази, переконаний Володимир Тарасюк. Він поділяє думку Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, голова Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні,що підготовка до Олімпіади-2022, якщо наша держава виборе на це право, дасть для країни десятки тисяч робочих місць, що, своєю чергою, поверне з-за кордону заробітчан, возз’єднає тисячі родин.

«Подія такого масштабу спровокує величезну туристичну зацікавленість до західних регіонів. А все це викличе необхідність у створенні нових робочих місць для місцевого населення. Від цього повинен бути й економічний ефект та вдасться утримувати олімпійські об’єкти з мінімальним витрачанням державних коштів», - резюмує відомий спортивний журналіст Володимир Тарасюк.

Довідково

5 червня Президент України Віктор Янукович призначив Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні.

Спортивний журналіст-експерт Володимир Тарасюк- член виконкому Закарпатського обласного відділення НОК України