Пам'ять етнічних українців, депортованих з Польщі, вшанували у Галичі


У Галичі відбулися поминальні заходи з нагоди 70-річчя депортації етнічних українців з території Польщі, повідомляють у Галицькій райдержадміністрації.

Щоб згадати трагічну сторінку в українській історії, до пам’ятника депортованим українцям прийшли керівники районної та міської влади, представники лемківських громад району, духовенства, учнівська молодь, жителі міста.

Священнослужителі різних конфесій спільно з громадськістю помолилися за упокій жертв депортацій, до пам’ятника депортованим поклали квіти та запалили лампадки.

У виступах впродовж  заходів згадувалися історичні аспекти виселення українців із території Польщі,  висловлювалася вдячність тим переселенцям, які, незважаючи ні на що, зберегли любов до рідної землі, її історії, культури, проводилися паралелі з сьогоденням, згадувалися події на Сході.  Учасників поминальних заходів закликали до миру та єдності, щоб в українській історії  ніколи більше не повторювалися такі трагічні події, як депортація. На закінчення заходу звучали журливі лемківські пісні про мальовничий край, що розкинувся на схилах Бескиду.