Платна парковка на вулиці Галицька в Івано-Франківську стала місцем концентрації нелегальних перевізників


Під головуванням першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Плавюка нещодавно відбулося чергове засідання обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

В ОДА вважають, що саме платна парковка на вул. Галицькій (навпроти магазину "Галичанка") є місцем концентрації нелегальних перевізників (щоденно 5-6 автобусів на Долину та майже 30 легкових, більшість з яких переобладнані 8-містні, автомобілів на Калуш і Долину).

Також, сплата паркувального збору на Північному бульварі стала однією з причин появи несанкціонованої автостанції в районі вулиць Панаса Мирного – Достоєвського та відчуття вседозволеності перевізниками Богородчанського напрямку, повідомили кореспонденту "Бліц-Інфо" в прес-службі облдержадміністрації.

Протягом 10 років 12 автобусів щоденно під виглядом "спеціальних регулярних" (тобто, на підставі фіктивних договорів на підвіз студентів і працівників, укладених з Медуніверситетом та ТОВ "Траян") здійснювали перевезення пасажирів між Івано-Франківськом та Надвірною. Відправлення автобусів відбувалось з центральної історичної частини обласного центру (вул. Старозамкової), за що перевізники консолідовано щомісячно сплачували паркувальний збір.

Облдержадміністрація знайшла шлях ліквідації нелегальних перевезень, після чого Івано-Франківська міська влада обмежила рух транспорту на площі Ринок.