Правоохоронці заперечують тиск на органи місцевого самоврядування Прикарпаття


1 серпня під час сесії Івано-Франківської міської ради від одного із депутатів надійшло звернення про тиск з боку правоохоронців на органи місцевого самоврядування під час здійснення досудового розслідування кримінального провадження.

Як повідомили в УМВС України в Івано-Франківській області, на даний час слідчим відділом Івано-Франківського міського відділу міліції розслідується кримінальне провадження за фактом розтрати коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах службовими особами одного із комунальних підприємств м. Івано-Франківськ.

В межах розслідування даного кримінального провадження, у відповідності до вимог чинного кримінального процесуального законодавства проведено ряд слідчих дій, направлених на з’ясування всіх обставин виділення та використання бюджетних коштів. Зокрема, згідно ухвали Івано-Франківського міського суду  проведено ревізію з окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства. Крім того, в межах даного провадження допитано значну кількість свідків.

Окрім того, для з’ясування всіх обставин використання бюджетних коштів виникла необхідність в отриманні свідчень від осіб, в повноваження яких входило вирішення питань щодо використання коштів місцевого бюджету, в тому  числі членів постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін, та бюджету Івано-Франківської міської ради. Як повідомили правоохоронці, при отриманні свідчень від вищезазначених осіб, жодного тиску з боку працівників правоохоронних органів не було, все відбувалося в межах чинного законодавства. На даний час у справі проводяться інші слідчі (процесуальні) дії, за результатами яких в найближчі терміни буде прийнято законне процесуальне рішення.