Прес-конференція, присвячена актуальним питанням міграції та протидії торгівлі людьми в Україні та регіоні.


Івано-Франківська область є одним із чотирьох регіонів України, де з 2009 року впроваджується проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад». Він фінансується Швейцарською Конфедерацією та реалізується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) спільно з фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром.

Планується, що у прес-конференції візьмуть участь: голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гвідо Бельтрані, голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі. 

Представники ЗМІ також матимуть змогу відвідати товариський футбольний матч між сільськими громадами, які беруть участь у проекті, та командою міжнародних організацій і представників уряду. Гра відбудеться 20 червня о 16.00 в селі Чесники (Рогатинський район). 
Міжнародна організація з міграції забезпечує для охочих журналістів трансфер Івано-Франківськ – Чесники – Івано-Франківськ. 
Футбольне поле, на якому відбудеться гра, було закладено в рамках проекту. Також громада Чесників отримала змогу відновити дитячий садок та поліпшити систему опалення місцевої школи. 

Для відвідування прес-конференції в Івано-Франківську та футбольного матчу в Чесниках обов’язковою є акредитація. Контактний телефон: 067 447 97 92 (Представництво МОМ), електронна пошта: iomkievcomm@iom.int