Прикарпатська поліція розслідує справу щодо власності гаражного кооперативу


Слідчі управління Національної поліції в Івано-Франківській області відкрили кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України щодо захоплення території гаражного кооперативу "Соколи". Про це розповіла речниця обласної поліції Христина Максимчак.

За її словами, у поліції зареєстровано більше сотні заяв з вимогою порушити кримінальні провадження щодо незаконних дій людей, які, за словами власників гаражів, захопили територію кооперативу, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за кількома статтями ККУ. А саме - за частиною 1 статті 335 "Примушування до виконання чи невиконання цивільноправових зобов’язань" та за частиною 4 статті 358 "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" Кримінального кодексу України.

"Матеріали збираються, ведеться досудове розслідування, встановлюємо всі обставини, перевіряються власники ", - каже Христина Максимчак.

Також вона розповіла, що власник одного гаража повідомив, що йому погрожують фізичною розправою. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 129 ККУ.

"Зі слів заявника, йому погрожують нові власники. Ми встановлюємо осіб, які могли погрожувати", - говорить Христина Максимчак.

Щодо рішення міськвиконкому, то, пояснює речниця обласної поліції, влада сама виносить припис про розблокування, і вона встановлює дату, коли ліквідувати перешкоди. Але поки що до правоохоронців не надходили листи про забезпечення порядку через ліквідацію перешкод.

Нагадаємо, щодо території, на якій знаходиться гаражний кооператив "Соколи", з 2014-го року тривають судові процеси. За словами одного із власників гаража, вночі 13-го серпня один із двох в'їздів заблокували представники теперішнього власника.

Також читайте:

На Вовчинецькій знову конфлікт через гаражний кооператив "Соколи"

Власники гаражів у кооперативі "Соколи" пікетували прикарпатську поліцію

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!