Прикарпатські енергетики доступно пояснили про вимкнення світла


Директор філії АТ "Східна" Прикарпаттяобленерго Микола Гунько пояснив споживачам ситуацію щодо аварійних вимкнень електроенергії.

Перш за все Микола Гунько пояснив як складали графіки і чому зараз світло вимикають на 4 години, а вмикають на дві, інформує Бліц-Інфо

"Після 15 жовтня ми почали складати графіки, адже спочатку відключення були аварійні. Втім виходило, що одні і ті ж споживачі були без напруги по 8-12 годин, а інші не вимикались взагалі. Тому поділили на 4 групи і вимикали по черзі кожну. Втім потужності не вистачало, тож ввели додатково графіки аварійних відключень. Вийшло, що у людей вимикали за двома графіками. Тоді поділили на три групи, вийшло що вимикали на 4 години і 4 години було світо, але потужності все одно не вистачало. Нарешті дійшли до цього графіку що зараз. За останні два дні можна сказати, що ситуація стабільно важка. Зараз ми чотири години вимикаємо світло і дві включаємо",- пояснює енергетик.

Що ж стосується скарг людей, що одних вимикають постійно, а в інших світиться, то Микола Гунько пояснює, що все залежить від того на якій лінії електропередач є ваш будинок.

"На сьогодні є можливість забезпечити безперервним електропостачанням об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, водозабори і очисні споруди. Технічної можливості не виключати суто ці об'єкти немає, адже до лінії підключені інші споживачі. До тих пір поки є можливість ми не будемо їх вимикати. Якщо ситуація погіршиться, то доведеться бригадам їхати і перемикати будинки, щоб на лінії залишилась лише лікарня чи очисні. Якщо ж буде аварійне вимкнення, то і критична інфраструктура залишиться без світла"- каже енергетик.

Директор філії каже, що якщо не буде подальших руйнувань, то ситуація з енергопостачанням покращиться.

"Є багато нарікань, чому в місті працює вуличне освітлення, а ми маємо сидіти без світла? Вуличне освітлення це компетенція місцевої влади, а не енергетиків. Але на даний час вуличне освітлення є енергоефективним і освітлюються центральні вулиці де найбільший рух. Це потрібно, щоб не було аварій, адже ми більше втратимо, ніж зекономимо",- вважає Гунько. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!