Прикарпатцям радять, як перевірити надійність забудовника


Експерти Мін’юсту радять перевіряти надійність забудовника перед укладанням інвестиційного договору або підписанням договору купівлі-продажу житла.

“Перед укладанням інвестиційного договору чи підписанням договору купівлі-продажу житла, експерти Міністерства юстиції, Офіс протидії рейдерству радять перевірити надійність забудовника та юридичну «чистоту» квадратних метрів, аби «квартирне питання» не зіпсувало настрій, нерви і розмір сімейного бюджету”, – йдеться в повідомленні.

Щоб перевірити надійність забудовника на первинному ринку нерухомості, варто:

-пересвідчитися у надійності репутації будівельної компанії, перевіривши інформацію про неї у Єдиному державному реєстрі юросіб

-перевірити, чи не перебуває компанія забудовника у процедурі банкрутства, скориставшись вебпорталом «Судова влада України»

-ознайомитися з дозвільною і проєктною документацією забудовника та пересвідчитися у її дійсності на вебпорталі Державної архітектурно-будівельної інспекції

-зібрати більше інформації про земельну ділянку, на якій планується звести будинок, скориставшись Публічною кадастровою картою. Якщо ділянка перебуває у комунальній власності, додатково можна дізнатися про речові права на неї на вебпорталі Держгеокадастру.

“Пам’ятайте, що незаплямована репутація забудовника, наявність усієї дозвільної і проектної документації та документів на землю – це надійний фундамент для безпечного інвестування у квадратні метри”, – зазначили у Мін’юсті.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!