Прикарпаття отримало найбільше коштів в Україні для боротьби з Covid-19


Про це повідомили під час пресконференції в.о. директора департаменту охорони здоровя ОДА Володимира Дзьомбака щодо ситуації, повязаної із коронавірусом в області.

За словами Володимира Дзьомбака, на сьогодні заклади охорони здоров'я області ввійшли в реформу, інформує Бліц-Інфо.

"Не зважаючи на жорсткі вимоги, ми законтрактували максимальну кількість мобільних бригад і отримали фінансування від НСЗУ 288 мільйонів. Це найбільша сума на боротьбу з Covid-19 в Україні", - каже Дзьомбак. 

Що ж стосується обласної інфекційної лікарні, то тут кількість мобільних бригад була 4, і на ці бригади давали фінансування.

"Нещодавно НСЗУ дали дозвіл на додавання ще двох бригад. Сподіваємося, що фінансування лікарні тепер збільшиться на мільйон", - каже в.о.директора департаменту.

Як пояснив директор обласної інфекційної лікарні, бригад було тільки чотири через те, що в кожній має бути реаніматолог.

"Якщо маєш реаніматолога - можеш створювати бригаду. Але не всюди потрібні реаніматологи. На одного реаніматолога визначено 2 інфекціоністи, 3 медсестри і 3 молодші медсестри. Тож хворих було маса, а грошей не вистачало",- каже головний лікар.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!