«Прикарпаттяобленерго» скаржиться на кандидатів, що обклеюють електроопори


АТ «Прикарпаттяобленерго» звернулося із листом до Громадянської мережі ОПОРА з проханням звернути увагу на кандидатів, які розміщують агітацію на електроопорах. Кажуть, майже кожна опора в містах та селах обклеєна листівками, які ніхто після виборів не візьметься прибирати.

Передвиборчі агітаційні матеріали кандидатів на окремих опорах розміщують у кілька шарів, заклеюючи номери опор. Більше того, розміщують рекламу самовільно, а на заклики енергетиків познімати листівки відреагували лише кілька кандидатів, пише Бліц-Інфо з посиланням на ОПОРУ.

«Лише четверо кандидатів в депутати до місцевих органів влади відреагували на наші звернення не розміщати самовільно агітки на електроопорах та уклали договори, – повідомили в обленерго. – Зокрема, це Андрій Карманський від партії «Батьківщина», Юрій Соловей та Іван Фазан від «УДАРу», а також Олена Дорошенко від «Слуги народу».

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області Богдана Морикіта, відповідно до частини 3 статті 53 Виборчого кодексу, місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування не пізніш як у перший день виборчого процесу відповідних виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації. ОПОРА писала про ситуацію із виділення місць для агітації на початку виборчої кампанії.

«Варто відзначити, що відповідно до статті 152 КУпАП порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — каже Богдан Морикіт.

Також координатор зазначає, що з 24:00 п’ятниці, перед днем голосування, вся агітація має бути знята. Зважаючи на те, що органи місцевого самоврядування можуть не встигнути зняти цю агітацію до настання дня тиші, він закликає усіх зазначених у переліку суб’єктів виборчого процесу подбати про зняття агітації до вказаного терміну.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!