Про розвиток підлітків як особистості говорили з неповнолітніми ув’язненими Івано-Франківського слідчого ізолятора


У процесі спільної діяльності та спілкування в соціокультурному середовищі людина набуває особливої якості, яку позначають терміном “особистість”. Особистість кожної людини має сукупність рис і особливостей, яка властива лише їй і характеризує її індивідуальність.

Особистість людини неповторна у своїй індивідуальності. На земній кулі немає двох людей з однаковим поєднанням психічних особливостей. Індивідуальна кожна людина, але індивідуальність одних виявляється яскраво, інших — малопомітно, пише Бріз.

З метою розвитку підлітка як особистості, розкриття його позитивних здібностей, засвоєння визначеного життєвими та суспільними потребами обсягу знань про особистість, взаєморозуміння, в Івано-Франківському слідчому ізоляторі 2 серпня 2013 року з неповнолітніми ув’язненими було проведено тренінгове заняття “Моя індивідуальність”.

Завданням цього заходу було створити оптимальний соціально-психологічний мікроклімат у колективі з метою сприяння духовному і творчому саморозкриттю учасників, допомагати підліткам усвідомити і розуміти свої позитивні та негативні риси, сприяти розвитку навичок самоаналізу.

Тренінг проходив у формі інтерактивної бесіди та виконання практичних вправ.

У кінці заняття неповнолітні ув’язнені мали змогу поділитись своїми враженнями і висловити думки щодо особливостей кожного учасника як особистості.