Програму «Омбудсмен плюс» обговорять на Прикарпатті


Програму «Омбудсменплюс» обговорять на спеціальному семінарі, який відбудеться на початку серпня на теренах Прикарпаття.

Про це розповів сьогодні, в ході прес-конференції керівництва громадської організації Всеукраїнське об’єднання «Голос», голова Івано-Франківського осередку Асоціації українських моніторів дотримання прав людини Василь Костів, пише Бріз.

З його слів, проведення семінару зініційоване уповноваженим Верховної Ради України з питань прав людини Валерією Лутковською. Програмою «Омбудсмен-плюс» передбачено залучення громадських активістів та правозахисних організацій на місцях до контролю за дотримання прав людини в пенітенціарних закладах в усіх областях України. При цьому В.Костів зауважив, що усі, хто візьме участь у семінарі в подальшому отримають можливість відвідувати режимні об’єкти, як-от: слідчі ізолятори, колонії тощо – з метою контролю дотримання їх персоналом прав і свобод людини.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що низка правозахисних громадських організацій Прикарпаття підтримала кандидатуру В.Костіва на посаду уповноважено з прав людини в Івано-Франківській області.