Проїзд в франківських маршрутках здорожчає до 2 гривень 75 копійок


Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради розглядав питання « Про підняття тарифу на проїзд в громадському транспорті загального користування» .

Нагадаємо, два місяці тому франківські перевізники підняли питання про збільшення тарифу на перевезення до 3 гривень через подорожчання паливно-мастильних речовин та мали намір скоротити пільговий проїзд пенсіонерів з 11 до 14 години.

Та, після проведення громадських слухань, де містяни висловлювали своє незадоволення послугами перевізників, питання відклали на кілька тижнів. Серед найчастіших скарг були – куріння у салонах, неохайні водії та самі автобуси, гучний "шансон", розмови по телефону. Також мешканці міста скаржились на відсутність квитків в автобусах.Натомість перевізники вийшли на страйк, що викликало ще більшу хвилю обурення, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Та все ж через кілька тижнів івано-франківські чиновники знову взялись за розгляд проблемного питання.

Сьогодні, під час засідання виконкому, міська влада хоча й неохоче та все ж пішла на поступки перевізникам. 

Після довгих перемовин міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що з 1 липня 2014 року проїзд у маршрутках становитиме 2.75грн, а перевезення пільгових категорій залишиться з 10 -16 години. Однак, міський голова зауважив, що підняття тарифів буде можливим, якщо перевізники за місяць виправлять основну частину зауважень, які надходили від мешканців міста.