Прокуратура констатує збільшення розміру хабарів на Прикарпатті


За десять місяців 2014 року прокуратурою до суду було направлено 34 обвинувальних актів про корупційні злочини. Минулого року їх направили всього 20.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо"

За його словами також збільшилася кількість направлених до суду обвинувальних актів у земельній сфері (13 проти 4) та у бюджетній сфері (42 проти 23).

«У цілому покращився також стан протидій корупції кримінально-правовими заходами, до суду направлено обвинувальні акти у 48 провадженнях стосовно 49 осіб. З них, 5 – держслужбовці, 3 – посадовці органів місцевого самоврядування, 6 – працівників правоохоронних органів та 24 – посадові особи юридичних осіб публічного права», - відзначив прокурор.

За словами Ігоря Настасяка, у декілька разів збільшилася сума неправомірної вигоди по закінчених розслідуваннях з ознаками корупції. А саме з минулорічних 19 тисяч доларів США та 65 тисяч гривень до цьогорічних 66 тисяч доларів США та 70 тисяч гривень.