Прикарпатці взяли участь у Міжнародному форумі «Польський бізнес день»


Представник департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Івано-Франківської ОДА взяв участь у І Міжнародному форумі «Польський бізнес день».
Захід відбувся в Києві під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні та за підтримки Відділу сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республіки Польща.

Як повідомляють у департаменті, в рамках чотирьох сесій: «Інвестиційна привабливість Республіки Польща», «Ведення бізнесу в EU на прикладі Республіки Польща», «Інструменти реалізації стратегії виходу на ринок Республіки Польща», а також «Позитивний досвід українських інвестицій в польську економіку» на форумі провели панельну дискусію «Як українському бізнесу не змарнувати час та скористатися Угодою з EU». Учасниками дискусії стали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій Пятницький, заступник міністра економіки Республіки Польща Анжей Диха, голова Польсько-Української господарчої палати Яцек Пєхота та інші.

«Раніше Польща лобіювала інтереси України в брюссельському офісі Євросоюзу, де міністри економіки країн ЄС опрацьовували різні аспекти в Раді з питань енергетики та конкурентоздатності, - зазначав Анджей Диха. - Сьогодні співпраця вступає у нову фазу, і Польща прагне стати головним торгівельним партнером для України».

 «Я вважаю, що Польща, разом з іншими країнами Євросоюзу, які є сусідами України, можуть сьогодні відіграти роль партнерів нового рівня. Це будуть не лише торговельні чи якісь поверхневі економічні відносини, це буде глибока кооперація, спрямована на те, щоб виробляти спільний продукт і виходити з ним на треті ринки, і на певному етапі здійснювати координовану політику в сфері руху капіталу», – зауважив Валерій Пятницький.

А Посол Польщі в Україні Генрик Літвін повідомив на форумі, що кількість віз, виданих громадянам України польським посольством, у 2014 р. може сягнути 1 млн.

Також, як прозвучало, наступного року в Польщі проведуть форум «Український бізнес день».