Прикарпатська міліція не порушила справи проти учасників «яремчанських» подій


Порушених адміністративних чи кримінальних справ пов’язаних з нещодавніми подіями у Яремче - немає.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили у секторі із зв’язків з громадськістю та УМВС в Івано-Франківській області.

«На сьогодні проводиться перевірка по даному факту. Та порушених справ немає», - зауважили в прес-службі.

Нагадуємо, минулих вихідних, під егідою Комуністичної партії України в місті Яремче на Прикарпатті пройшла всеукраїнська акція із відзначення 70-ої річниці Карпатського рейду партизанського з’єднання Ковпака.

Тієї ж суботи сесія Яремчанської міської ради частково погодила заходи на відзначення 70-ліття Карпатського рейду партизанського з’єднання Семена Ковпака.

А саме, дозволила покладання вінків і квітів до меморіального пам’ятника ковпаківцям у Яремче та зобов’язала організаторів і учасників заходу використовувати, відповідно до Конституції України, тільки державну символіку. Заборонивши цим використання червоних прапорів СРСР.

Депутати одноголосно заборонили  використання радянської символіки та гасел, плакатів і пісень, які би могли образити гідність, політичні погляди і національну приналежність жителів і гостей міста.

Також заборонили проведення будь-яких інших акцій в будь-яких інших частинах міста і на території міської ради загалом у неділю, 4 серпня.

Незважаючи на рішення Яремчанської міськради, «комуністи» все ж спробували провести мітинг та прес-конференцію та пронести червоні прапори.

На заваді стали місцеві мешканці разом із представниками ВО «Свободи». І це теж незважаючи на те, що депутати заборонили проведення будь-яких інших заходів.

Крім того, за інформацію прес-служби ВО «Свобода», працівники "Беркуту" спровокували сутичку.