Прикарпатська міліція стежитиме за трансляцією російських каналів


Спільна нарада щодо заборони трансляції російських каналів, які поширюють пропаганду війни, провели керівники прикарпатського УМВС та представники Нацради.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області Ігор Маслов зазначив, що у рамках цієї співпраці територіальні підрозділи МВС повинні сприяти припиненню трансляції заборонених законом каналів, інформують в обласному УМВС.

Прикарпатські правоохоронці кажуть, що почнуть із інформування та попередження. Зокрема, операторів кабельного телебачення та власників розважальних закладів. За словами начальника міліції громадської безпеки УМВС України в області Ярослава Манжелея, ті кабельні оператори, які в порушення рішення суду та Нацради будуть викриті через трансляцію заборонених російських телеканалів - будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України, інформує ОДТРК.

Нагадаємо, що через ведення пропаганди війни в Україні заборонені 14 російських каналів, серед яких Перший канал, Всесвітня мережа, РТР-Планета, Росія 24, НТВ-Мир, ТВ Центр, Росія 1, НТВ, ТНТ, Петербург, Зірка, РЕН-ТВ, Life News, Russia Today. Раніше МВС закликало директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку в добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення заборонених російських телеканалів в своїх внутрішніх мережах.