П'ять питань від Президента. Як проходять ЗЕопитування в Івано-Франківську


Майже біля кожної дільниці Івано-Франківська проходить всеукраїнське опитування "5 питань від Президента", яке ініціював Володимир Зеленський.

Тож, біля дільниць стоять волонтери, роздаючи анкети людям, передає кореспондентка Бліц-Інфо. У анкеті представлено 5 питань, де треба відповісти "так", або "ні".

"Люди багаторазово були повідомленні по телебаченню про дане опитування. Ми стоїмо з анкетами. Людина, як бажає відповісти, бере анкету, відповідає і кидає в скриньку. Скринька обклеєна і опломбована", - розповідає дівчина.

Волонтерка, яка стоїть біля дільниці на вулиці Галицькій, 40 каже, що людей відповідає багато. Дівчина не хоче назватися, але про свою сьогоднішню роботу розповідає охоче:

"Зараз 12 година ранку. В мене вже половина скриньки заповнена. Люди по різному реагують, і позитивно, і негативно. Навіть якщо негативна відповідь, то пишуть на листочку свою думку".

Каже, що опитуватимуть цілий день, з 8 ранку до 8 вечора. Після завершення волонтери здають анкети по протоколах: підраховують кількість опитувань і віддають керівництву.

Немає опису.

"Ми мали стояти на всіх дільницях, але не вистачило волонтерів і деякі дільниці залишилися без них", - додає волонтерка.

На саму дільницю волонтери не мають право йти, тому опитують за її межами.

За спостереженнями Бліц-Інфо, опитувальників на франківських дільницях мало - із семи дільниць вони були лише на двох. Та й до тих франківці підходити не поспішають.

"Мені навіть цього опитування не давали, не пропонували. На багатьох дільницях цього немає", - говорить франківець Андрій.

Здебільшого франківці це опитування здебільшого сприймають негативно. 

"Тут немає на що відповідати. В мене до Президента тільки одне запитання, коли він вже звалить звідси. Більше немає запитань. Негативно ставлюсь і не збираюся брати в тому участь. Бо це незаконно, не можна цього робити", - прокоментував франківець Василь.

Багато хто ці опитування взагалі не побачив.

"Думала, що це опитування буде у бюлетені. Я навіть на нього не звернула увагу, просто вийшла і все. Я думала, вони тут собі просто стоять", - каже Настя.

Є і ті, що ставляться до опитування позитивно.

"Я добре ставлюсь, хай би врахували мій голос, але є, наприклад, запитання про той канабіс, дуже двозначне. Може людям це дійсно потрібне, але знаючи наш народ, будуть зловживати. Воно може і добре, але якщо дійсно зроблять порядок в країні", - говорить пані Надія.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!