Ремонт Івано-Франківського облмуздрамтеатру планують завершити до 1 листопада


Хоча підрядник ТзОВ «Житлобуд-I» обіцяє завершити внутрішні роботи до першого жовтня, щоб театр знову відкрив двері для глядачів.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив директор Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Петро Гречанюк.

«За 10 мільйонів гривень, виділених з державного бюджету на капітальних  ремонт облмуздрамтеатру підрядник повинен відремонтувати глядацьку залу, встановити санвузол та ліфт для інвалідів, провести оздоблювальні роботи фасаду, облаштувати покрівлю, індивідуальну газову дахову котельню та замінити системи опалення. Також за кошти виділені із міського та обласного бюджетів, а саме – 550 тисяч гривень, планується здійснити благоустрій території – облаштувати автостоянку, зовнішні сходи, пандуси для інвалідів, наново перекласти гранітні плити», - розповідає Петро Дмитрович.

За словами пана Гречанюка, на сьогодні в театрі «кипить» робота – вже демонтують крісла та ковролін.

«Загалом працює близько 20 чоловік. Та з кожним днем кількість працівників збільшуватиметься. Думаю, виставлені терміни є реальними і ремонт буде закінчено вчасно. Хоча багато залежатиме від вчасного фінансування. На сьогодні вже отримано мільйон гривень, який виплачено підряднику, як аванс»,  - запевняє Гречанюк.

Директор Департаменту зазначає, що це тільки перша черга робіт.

«Друга черга буде стосуватись ремонту фасаду, сцени, зокрема - заміни 160 механізмів. Вони коштуватимуть ще 5-6 мільйонів гривень. Але ці роботи можна буде виконати не зупиняючи роботу драмтеатру. Думаю, за них візьмемось не швидше наступного року, бо зараз тільки замовили проектно-кошторисну документацію на другу чергу», - зауважив Петро Дмитрович.