Роман Онуфріїв: «Казначейство на чолі з Азаровим чинить цілеспрямований саботаж».


Станом на сьогодні безпідставно не перераховано коштів міського бюджету на суму близько 7 млн грн.

І це при тому, що на рахунках міського бюджету кошти є. Такі дії Державної казначейської служби на чолі з урядом Азарова іншими словами як цілеспрямований саботаж назвати не можна», - саме так висловився голова постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету, Роман Онуфріїв під час ІІ пленарного засідання 36 сесії Івано-Франківської міської ради.

У зв’язку із відсутністю фінансування, депутат міської ради Роман Онуфріїв виголосив звернення щодо дій Казначейства в Івано-Франківську. «У березні цього року сесія прийняла рішення «Звернення щодо дій Державної казначейської служби», у якому йшлося про блокування коштів міського бюджету у 2012 році.

Це зроблено для того, щоби надалі запобігти такому негативному явищу та цілеспрямованому перешкоджанню забезпечення життєдіяльності міста.

«Так, от всупереч нашому зверненню,», - продовжує очільник депутатської комісії з питань планування фінансування, цін та бюджету, -  «казначейство і надалі системно блокує кошти міського бюджету. Вже стає  неможливим ремонтувати житловий фонд, прибирати місто, ремонтувати дороги, готувати школи до нового навчального року тощо. Сьогодні відбуваються спроби відібрати у громади її власні кошти!

Це є грубим порушенням статті 43 Бюджетного Кодексу України «Про казначейське обслуговування бюджетних коштів»»

 У зв’язку із цим депутати міської ради вимагають:

1.           Припинити дії Державної казначейської служби у м. Івано-Франківську щодо блокування коштів міського бюджету.

2.     Негайно здійснити оплату безпідставно затриманих видатків.

У разі невиконання даних вимог впродовж 2-х тижневого терміну депутати ініціюватимуть позачергову сесію міської ради виключно із цього питання. Першими діями буде звернення до правоохоронних структур та підготовка до проведення протестних заходів.