Розвиток населених пунктів – пріоритет обласної влади Прикарпаття


Вже наприкінці 2013 року буде введено в експлуатацію І чергу сучасного перинатального центру в Івано-Франківську.

Про це в ефірі телерадіокомпанії «РАІ» розповів Петро Гречанюк, директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА в контексті розмови про розвиток населених пунктів Прикарпаття.

«Робота нашого департаменту спрямована на розвиток  населених пунктів регіону і в цьому ми отримали розуміння і підтримку керівництва держави. Основні засади нашої роботи та наші завдання чітко окреслені в соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича. Сподіваємось, що ми проведемо всі роботи та освоїмо наявні кошти згідно з нашими планами», – наголосив Петро Гречанюк.

Також, за словами директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, передбачається завершити роботи та ввести в експлуатацію поліклініку в Коломиї та хірургічний корпус Галицької центральної районної лікарні, адже саме ці об’єкти медичної галузі вкрай необхідні.

«Ми працюємо за розробленою  Державною стратегією регіонального  розвитку до 2020 року, де значну увагу  приділяється розвитку населених пунктів, а це будівництво соціально-культурних об’єктів, реалізація програми «Доступне житло» і кредитування сільських забудовників та чимало інших важливих програм, які спрямовані на покращення інфраструктури населених пунктів», – підкреслив Петро Гречанюк.