Сестра полеглого "Да Вінчі" з Прикарпаття доєдналася до лав батальйону його імені


Олександра Коцюбайло - молодша сестра полеглого у боях Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла з Прикарпаття. Віднедавна дівчина підписала контракт і вступила до лав 1 окремого штурмового батальйону імені Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі».

Про це повідомила журналістка «Цензор.НЕТ» Віолетта Кіртока: 

"Молодша сестра ДаВінчі, та, яка з двійні, Олександра, підписала контракт не просто з армією. А з 1-им окремим штурмовим батальйоном імені свого брата.. Тим самим батальйоном, який створив Дмитро, і командуючи яким, загинув. Одночасно і пишаюся Сашою. І до мурах щемко..

Я страшенно вдячна начальнику штабу Олег Лотоцький, Олександр Савченко, які без зайвих слів підставили плечі Саші. І зробили все, аби вона стала в стрій підрозділу брата. Не даремно ДаВінчі і сам спирався на цих людей за життя. Ну що ж. Коцюбайло знову в підрозділі", - написала Віолетта Кіртока.

На фото Віолетта та сестри-близнючки Ангеліна і Олександра Коцюбайло

Віолетта Кіртока (ліворуч) разом з Ангеліною (у центрі) та Олександрою Коцюбайло

Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі» загинув у бою 7 березня 2023 року, захищаючи Бахмут від російських окупантів. Він перший доброволець, який прижиттєво отримав звання Героя України.

Із 2014 року "Да Вінчі" командував взводом добровольців, а з 2015 — ротою. Отримав поранення в Пісках, але через три місяці повернувся на фронт. Із березня 2016 року, у віці 20 років, був командиром 1 окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» Добровольчого Українського Корпуса «Правий сектор». Нині рота стала батальйоном і названа на честь свого полеглого командира Дмитра Коцюбайла - «Вовками Да Вінчі».

Народився Дмитро у селі Задністрянське Бурштинської громади. Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії. Загалом у родині Оксани Коцюбайло, мами Да Вінчі, шестеро дітей: Мар’яна, Іван, Дмитро, близнюки Олександра та Ангеліна, Каріна.

До теми: Це сталось у нас на очах: подружжя фотографів розповіли, як загинув "Да Вінчі"

Рідна Франківщина першою прощається з Героєм України Дмитром Коцюбайлом

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!