Скандал через шкільний одяг у Франківську: У ліцеї кажуть, що всі підписали згоду на форму перед вступом


На порушення вже відреагував освітній омбудсмен. А тим часом мама дівчинки нарікає, що дитину почали цькувати в школі.

В Івано-Франківську в ліцеї ім. Івана Пулюя школярку відправили додому з уроків за недотримання дрескоду навчального закладу. Про інцидент у facebook повідомила мати дівчинки Ольга Ярошевич.

У ліцеї відреагували на допис матері. Кажуть, вимоги до одягу є, але на них батьки погодились, коли віддавали дитину до навчального закладу. 

"Щоранку в ліцеї здійснюється моніторинг спізнень та дотримання однострою. 4.09.2024 року ліцеїстці 9 класу було зроблено зауваження щодо недотримання ліцейної форми. Поки класний керівник зв'язувався з іншими батьками з того ж питання, ліцеїстка самостійно вирішила іти додому і не чекати з іншими учнями, поки наставник зв'яжеться з її батьками, думаючи що її відправили додому. Бо окремі учні за згодою батьків поверталися додому переодягнутись.

Ліцейна форма запроваджена впродовж багатьох років і при вступі до ліцею всі батьки та ліцеїсти ознайомлюються з правилами та дають письмову згоду на дотримання цієї вимоги", - відзначають у закладі.

На це вже також зреагував Освітній омбудсмен, закликавши маму подати офіційну скаргу на навчальниз заклад. Адже ліцей такими діями порушує право дитини на освіту.

"Якщо учня відсторонили від уроків “через обов’язкову шкільну форму”, то відповідальність за життя і здоров’я учня на цей час несе та людина, яка здійснила цю незаконну дію. Добре, що в цей час ракета не прилетіла до Франківська, інакше людина, яка відправила додому учнів, несла би кримінальну відповідальність за дітей!", - наголошують у службі. 

А тим часом мама дитини Ольга Ярошевич повідомила, що після вчорашнього допису у соцмережах про цей випадок дитину почали цькувати в школі. 

"Доброго дня шановне паньство! Слава богам, мою дитину допустили сьогодні до навчання, але є ті, кого відправили додому((( Діти проходять перевірку на сходах закладу. Адміністрація ліцею порадила забирати документи та іти в інший ліцей. Донька пише про цькування вчителями та однокласниками....я в шоці...", - написала жінка. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!