Суд відправив під арешт чоловіка, який у Франківську допоміг синові втекти з автівки ТЦК


Чоловікові, який заблокував автомобіль з військовозобов’язаними в Івано-Франківську та допоміг їм втекти, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України.

Підозрюваний чекатиме вироку під вартою, пише видання Курс з посиланням на судові ухвали.

Подія сталася ввечері 16 серпня на вулиці Крихівецькій в Івано-Франківську. 

В ухвалах суду зазначається, що в бусі “Ford Transit” перебували п’ятеро військовозобов’язаних, яких військові везли з Надвірної до обласного об`єднаного центру мобілізації Івано-Франківська для проходження медичної комісії.

Бус почали переслідувати батьки одного з військовозобов’язаних на автомобілі “Opel Vivaro”. Коли військові зупинилися на червоне світло на світлофорі, чоловік і жінка вискочили з авто, відкрили двері буса і заблокували його рух.

Чоловік проник до службового автомобіля “Ford Transit”, провокував конфлікт із військовослужбовцями та перешкоджав їм виконувати службові обов`язки.

Навколо зібрався натовп перехожих, які вимагали відпустити військовозобов’язаних. Зав’язалася штурханина, під час якої побили одного з військових та пошкодили бус. Хтось з натовпу викликав “швидку”, бо начебто комусь з буса була потрібна медична допомога. Втім, до “швидкої” ніхто з них не дійшов – всі військовозобов’язані втекли.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний розповів, що приїхав з сім’єю на Прикарпаття з Житомирської області на відпочинок. На блокпості їх зупинили і відправили сина на ВЛК. За словами підозрюваного, його син мав направлення в Житомирську обласну лікарню на ВЛК на 23-24 серпня 2024 року.

Він підтвердив, що після приїзду швидкої його син втік разом з іншими військовозобов’язаними. Де зараз його син, підозрюваному начебто невідомо.

Івано-Франківський міський суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі “Івано-Франківська установа виконання покарань №12”.

Днями Івано-Франківський апеляційний суд залишив ухвалу про застосування запобіжного заходу без змін. Наразі підозрюваний має перебувати під вартою до 18 жовтня 2024 року.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!